Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Vanliga Frågor & Svar när du ska skicka begravningsblommor

Kommer blommorna fram i tid till begravningen?
Blommorna levereras alltid minst en timme innan begravningen börjar. Begravningsbyrån vill ha tid på sig att ställa upp alla de arrangemang som kommer vara med under begravningen. Ibland är det väldigt mycket blommor som ska arrangeras runt kistan.

Kan jag ta med mig blommorna själv till begravningen?
Vi brukar inte rekommendera det då vi hänvisar till föregående svar. Men är det så att man absolut vill leverera blommorna själv så är det viktigt att respektera tiden som begravningsbyrån önskar. D v s minst en timme innan begravningen börjar.

Hur sent inpå begravningen kan man lägga en beställning?
Vi behöver ha in din beställning senast dagen innan begravningen för att vi ska kunna få ut blommorna i tid.
Detta gäller även för band. Ett fåtal butiker i landet vill ha in beställningen 3 dagar i förväg för att kunna ordna begravningsband. Är du sent ute och vi inte kan ordna detta så får du reda på detta så snart som möjligt.

Behöver man ha med sig handblomma till begravningen?
Det beror på om det kommer att vara en defilering eller inte. Är det så att det kommer vara en defilering så brukar både män och kvinnor nuförtiden ha en handblomma i form av en blomma och något lite grönt till.

Hur vet jag om det kommer vara defilering och hur går det till?
Kontakta begravningsbyrån om du är osäker, de vet och svarar gärna på dina frågor.
När begravningen börjar närma sig sitt slut så är det de närmast anhöriga som först reser sig och går fram till kistan för att ta sitt sista farväl. Man säger det man känner i hjärtat att man vill ha sagt. Detta kan sägas högt eller i tysthet. Sedan lägger man sin blomma och går vidare och lämnar plats för den bakom. Oftast går man rad för rad i kyrkan. Är det en jordbegravning utomhus så sker detta oftast efter att kistan sänkts ner i jorden.

Om jag fastnat för en begravningdekoration men vill ha den i andra färger, hur gör jag då?
Vi ser alltid till vad du som kund i första hand vill ha. Har du fastnat för en modell som du gillar men vill ha den i andra färger så ordnar vi det. Du får alltid valet på varje produkt att skriva annan önskad färg.

Jag vet inte riktigt hur jag vill ha och inget faller mig i smaken. Hur kan jag beskriva det jag önskar?
Är det så att du vill förmedla en känsla eller beskriva personen som gått bort på ett speciellt sätt med blommorna så känner vi att en personlig rådgivning skulle passa bra. Vi välkomnar alltid våra kunder på konsultation via telefon, mail eller chatten, det som passar dig bäst. Vill du ha en konsultation via telefon ber vi dig skicka dina kontaktuppgifter och önskemål här, så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Vad skriver man på bandet?
Det är alltid svårt att skriva en kondoleans eller sista hälsning. Vi brukar rekommendera att man försöker känna efter med hjärtat. Det finns inga rätt eller fel. Det kan ändå ibland vara svårt att få till orden, då har vi samlat de vanligaste fraserna här.

Vilken modell ska man välja?
Det finns storlekar för alla. Det man först och främst ska titta på är vad man tycker är finast. Här finns egentligen inga rätt eller fel. De vanligaste priserna och storlekarna brukar vara dekorationer mellan 400-1200 kr, beroendes på hur många man är som är med på dekorationen o s v. För de anhöriga som är närmast eller större företagsledningar väljs oftast lite större dekorationer eller kransar.

Måste man ha band på buketten/dekorationen?
Nej, även här finns det inga rätt eller fel. Det är också en smaksak och i vissa fall en kostnadsfråga. Vill man inte ha ett band så går det lika bra mer ett kort. Kort ingår alltid i priset.

Produkter

Handla

Information