Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Begravningsblommor olika kategorier

Begravningsblommor

Sorgens dystra stunder kommer med jämna mellanrum i våra liv. Att besöka begravningar är både tungt men samtidigt en del av att bearbeta sin sorg. Det är av god sed att ta med sig begravningsblommor och blomsterhandlarna är gärna hjälpsamma om du är osäker på vilka blommor som passar.  Oftast består begravningsblommor av en uppsättning av antingen en och samma blomsort eller flera blandade. Begravningsblommor kan manifesteras i buketter, kransar eller andra arrangemang. Men begravningsblommor kan vara enklare än så. En handblomma i form av en röd eller vit ros är vanligt förekommande, eller varför inte en personlig blomma som man vet med sig att den avlidne uppskattade.Sorgens dystra stunder kommer med jämna mellanrum i våra liv. Att besöka begravningar är både tungt men samtidigt en del av att bearbeta sin sorg. Det är av god sed att ta med sig begravningsblommor och blomsterhandlarna är gärna hjälpsamma om du är osäker på vilka blommor som passar.  Oftast består begravningsblommor av en uppsättning av antingen en och samma blomsort eller flera blandade. Begravningsblommor kan manifesteras i buketter, kransar eller andra arrangemang. Men begravningsblommor kan vara enklare än så. En handblomma i form av en röd eller vit ros är vanligt förekommande, eller varför inte en personlig blomma som man vet med sig att den avlidne uppskattade.

Begravningskrans

När någon lämnar jordelivet bör man förbereda sig inför en stundande begravning. Blomsterarrangemangen är viktiga för att göra begravningen minnesvärd. Till exempel kan en begravningskrans rekommenderas varmt. Det sägs att begravningskransens cirkelform symboliserar evigheten. Du kan också framföra en skriven hälsning som du fäster via ett band kring begravningskransen. Det är vanligt att flera personer tillsammans köper en begravningskrans till de närmast anhöriga, men man kan så klart stå för begravningskransen helt å hållet själv. En av de främsta anledningarna till att man går ihop flera är därför att en begravningskrans i snitt brukar kosta mellan 2000 och 3000 kronor.

En begravningskrans kan variera till utseende beroende på vilka blommor och färgkombinationer som ingår i arrangemanget. Besök gärna blomsterhandlarnas webbplatser där du kan finna bilder på vackra begravningskransar, och kan i lugn och ro välja ut den som tilltalar dig bäst. Du kan antingen hämta begravningskransen direkt hos blomsterhandlaren eller välja att skicka den till begravningen via blombud.

Stående dekorationer

När det har blivit dags för begravning så pryds kista och kringliggande utrymme med vackra blommor i olika färger och former. Landskapet av blomsterbuketter, blomsterkransar, stående dekorationer och övriga arrangemang är delvis bidragande till en minnesvärd begravningsakt.

Många gånger sticker stående dekorationer ut ur mängden. Dessa är fästa ståendes och brukar ibland placeras på den avlidnes kista. Stående dekorationer är ståtliga och kan förhöja en begravnings blomsterhav ytterligare. Till stående dekorationer kan man exempelvis fästa ett band med en textad sista hälsning till den avlidna. Priserna för stående dekorationer varierar men man bör räkna med mellan 1000 och 2000 kronor. Det beror lite på hur den stående dekorationen är utformad och vilka blommor som ingår. Ett tips när man ska välja tema till stående dekorationer är att låta färgerna följa de färger som går att urskilja som vanliga i den aktuella årstiden. Designen på den stående dekorationen är viktig med tanke på att det är en sista ansträngning för den som avlidit.

Hjärtan

Blomsterarrangemang utformade som hjärtan kan beröra rent estetiskt men även emotionellt. Hjärtan är vanliga vid begravningar och det är oftast de allra närmast anhöriga som står för dessa. Ett hjärta är ett utstickande inslag bland sorgedekorationerna vid en begravning, och vackra hjärtan glöms sällan bort.

När man väljer ut hjärtan är det värdefullt att vara så personlig som möjligt. Om man har vetskap om den avlidnes favoritblomma eller favoritblommor så kanske det inte råder några tveksamheter kring vilken blomsort eller blomsorter som ska ingå i hjärtat. Det är så klart viktigt att också välja rätt färger för att ytterligare förhöja och sätta personlig prägel. Dessutom är det sedvanligt att dekorera hjärtan med ett sorgeband på vilket det kan stå en textad hälsning från närmast sörjande. Vissa blomsterbindare kan även dekorera hjärtan med en bild av den som avlidit, oftast placerad i mitten av blomsterarrangemanget. Om du behöver hjälp med förslag på hur dina hjärtan kan vara dekorerade kan alltid en blomsterhandlare ge dig tips och råd.2017-08-28
Produkter

Handla

Information