Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Blommor till begravning

När någon har avlidit följer svåra tider med sorgearbete, och ibland även praktiska sysslor med den stundande begravningen.  En av dessa är att ordna med blommor, vars sorter man väljer kan variera beroende på vilken relation man har till den avlidne.  Att utsmycka en begravningsakt med blommor är en hedrande gest, och symboliserar uppskattning gentemot den avlidna i fråga. Även om man avstår att närvara vid begravningen bör man ändå skicka blommor för att visa sitt deltagande i sorgen. Många sorters blommor och dess skiftande färger bidrar till en vacker begravning.

Det finns en uppsjö av olika blommor som är lämpliga för en begravning. Och det finns dessutom olika former av begravningskransar och begravningsbuketter. En florist kan hjälpa dig om du är osäker över vilka blommor som är mest lämpade vid en begravning. Exempelvis kan vissa blommor vara bättre lämpade under olika årstider. Och vad gäller begravningskransar så brukar floristerna ha vackra förslag på olika sorters blommor i olika kombinationer.  Men i princip så kan blommorna till en begravning vara vilka som helst, och har man bara lite fingertoppskänsla så kommer man välja de rätta blommorna.

Att besöka en begravning utan blommor är inte särskild passande och kan rentav uppfattas som respektlöst. Men man behöver inte köpa en stor bukett med blommor till begravningen. Till exempel kan en vanlig handbukett bestå av en enda blomma. Vanligtvist är det en röd eller vit ros, men det kan i stort sätt vara vilken blomma som helst beroende på om den avlidne kanske gillade blommor av en viss sort. Liljor är inte heller ovanligt.

Och om man är nära släkt till den avlidne så kan man gå ihop med andra nära släktingar för att köpa blommor till begravningen.  En begravningskrans är helt klart att föredra, då det är en vacker uppsättning blommor som symboliserar evigt liv.  2016-10-12
Produkter

Handla

Information