Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Information om olika begravningsblommor

Tyvärr händer det att våra anhöriga avlider under livets gång. De nära anhöriga behöver då en hel del stöd i sin sorg för att lättare kunna gå vidare. Det är därför vanligt att vänner skickar en kondoleans i form av blommor, vilket är av stor betydelse. Detta görs oftast innan begravningen, men det är också viktigt att köpa blommor till själva dagen då begravningen äger rum, och en florist kan hjälpa dig med blommor till begravningen om du känner dig osäker.

Blommor till begravningen kan variera. Nära anhöriga köper ofta mäktiga blomsterkransar av olika slag. Oftast väljer floristerna ut en uppsättning blommor och har färdiga förslag. Det finns att välja mellan olika teman, men floristerna kan också göra verklighet av dina speciella önskemål.

Blommor till begravning kan också bestå av buketter men också en enda handblomma i form av en lilja eller ros. Den vita liljan är sorgens blomma och fungerar i de flesta sammanhang.  Men egentligen är inte valet av en viss sorts blommor det viktigaste, utan huvudsaken är att ditt val av blommor till begravningen känns personlig. Dock kan man försöka tänka på att välja färger som går ihop, och en del tänker även på att blomsterarrangemangen ska passa bra ihop med kistan. En annan sak att tänka på är att en del blommor vissnar snabbt och tappar blad.

Det är viktigt att man inte kommer utan blommor till begravningen. Genom att ha med sig blommor till begravningen visar att man aktivt deltar i sorgearbetet, och att man såklart visar sin uppskattning för den som har avlidit. Dina blommor bidrar dessutom till en vacker och minnesvärd begravning.  Men skulle du inte ha möjlighet att närvara på begravningen så går det att via en florist skicka blommor med en hälsning. Glöm dock inte att beställa dina blommor till begravningen i god tid.2016-10-13
Produkter

Handla

Information